Handleiding Scouts Online (SOL)

Inloggen op Scouts Online (SOL)

Gebruik de volgende link om naar het inlog scherm van Scouts Online (SOL) te gaan: http://sol.scouting.nl Het volgende scherm verschijnt dan:Vervolgens inloggen met het wachtwoord van het account:


Mogelijkheden na login scherm

Op het scherm "inloggen op MijnScout" heeft u diverse mogelijkheden. U heeft al een login account op Scouts Online (SOL), dan kan u meteen inloggen.

Het kan ook zijn dat u nog geen account heeft, of het wachtwoord van uw account bent vergeten. Hiervoor vind u diverse links:

1. Inlog-account aanvragen: je krijgt dan een gebruikersnaam en wachtwoord.
2. Inlog-account activeren of deblokkeren: als je al een inlog-account hebt, wordt een e-mail gestuurd om je inlogaccount te activeren.
3. Inloggegevens opvragen: je bent je loginnaam kwijt?
4. Wachtwoord vergeten? Als je alleen je wachtwoord vergeten bent
5. Overige problemen bij het inloggen: Hulp vragen via Scouting Nederland support

U heeft nog geen account op Scouts Online (SOL)?

Om een account aan te maken selecteert u nummer 1. (Inlog-account aanvragen). U doorloopt vier stappen en wordt gevraagd naar het lidmaatschapsnummer* en geboortedatum van uw kind. U kiest een gebruikersnaam en wachtwoord en geeft een geldig emailadres op. U krijgt een email met een link om het account te activeren. In het vervolg slaat u deze stappen over en kunt u direct met gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.

* Het lidmaatschapsnummer vindt u op de toegezonden scoutcard. Heeft u deze nog niet ontvangen, dan kunt u het lidmaatschapsnummer ook opvragen door een mailtje te sturen naar: ledenadministratie@sw3lbp.nl

Persoonsgegevens bekijken en wijzigen

Log in op SOL, zoals hiervoor beschreven.

Na het inloggen verschijnt er een pagina, waarin u bovenin het menu terugvindt. Een voorbeeld is hieronder weergegeven.

Selecteer van het menu "Mijn Scouting" en vervolgens "Mijn basisgegevens".

Hier ziet u de gegevens van uw kind en kunt u deze wijzigen en aanvullen.adres
Meerdere adressen kunnen worden geregistreerd. Dit kan gebruikt worden voor studenten en voor kinderen met gescheiden ouders. Het geselecteerde adres is het postadres.

telefoonnummers
Hier kan worden aangegeven of nummers 'geheim' zijn. Deze zijn dan alleen zichtbaar voor de leiding en niet voor de andere kinderen in de speltak.

email adressen
Vul alstublieft het email adres van u zelf in bij het tweede veld voor ouders/verzorgers. Als uw kind nog geen eigen email adres heeft, geeft dan tweemaal uw eigen adres op.

Wijzigingen opslaan

Vergeet de aanpassingen niet op te slaan!